Mumsig macka med skinka och brynt lök som serveras med en riktigt god senapskräm. En perfekt grillad smörgås för både lunch och middag. Mums!
Ingredienser: |
|
300 g |
Gul lök
|
4 skivor |
ljust surdegsbröd
|
100 g |
skivad rökt skinka
|
4 |
ägg
|
Carlshamn Kallpressad
|
|
Senapskräm |
|
1 dl |
vegansk ”vispgrädde”
|
3 msk |
dijonsenap
|
2 msk |
florsocker
|
Frasigt stekt bröd med bräckt skinka, brynt lök och senapskräm
Gör så här:
Blanda dijonsenap och florsocker. Häll i ”grädden” och vispa till en luftig kräm. Skala, halvera och skiva löken. Värm en stekpanna med Carlshamn Kallpressad till medelhög temperatur och stek löken ca 3-4 minuter tills den är ordentligt brynt. Ta bort löken, ha i ytterligare lite Carlshamn Kallpressad och värm till medelhög temperatur. Stek sedan bröden ett par minuter på varje sida tills de har en gyllene yta. Värm sedan stekpannan med ännu lite Carlshamn Kallpressad till högsta temperatur. Stek sedan skinkan snabbt till en lätt brynt yta. Stek sedan också äggen. Lägg ihop de goda mackorna och servera med senapskrämen.