Här är Carlshamns recept på knaprigt fröknäcke och en riktigt mumsig sillröra med mycket smak. Sillröran med parmesan, dijon och matjes gifter sig riktigt bra med knäckebrödet. Vissa frön behöver blötläggas i god tid innan, så se till att ha med det i beräkningen.
Fröknäcke: |
|
1 dl |
sesamfrön
|
1 dl |
pumpafrön
|
2 dl |
solroskärnor
|
3 msk |
chiafrön
|
1,5 msk |
fiberhusk
|
2 dl |
mandelmjöl
|
2,5 dl |
vatten
|
1 msk |
rapsolja
|
Tillbehör: |
|
1 dl |
Crème fraiche
|
1 dl |
riven parmesan
|
1 tsk |
dijonsenap
|
1 burk |
matjessill
|
gräslök
|
|
Salt och peppar
|
|
Carlshamn Tre oljor
|
Fröknäcke med krämig sillröra
Gör så här:
Börja med att blötlägga alla frön förutom chiafröna i 8 timmar.
Rör ihop chiafrön med 2,5 dl vatten i en skål. Rör om då och då i 15 minuter så att fröna inte fastnar i botten. Låt stå i kylen i minst 1 timme så att fröna sväller och det blir som en chiapudding.
Sätt ugnen på 150 grader. Skölj fröna ordentligt, häll av vattnet och blanda tillsammans med chiafrön, fiberhusk, mandelmjöl och rapsolja.
Bred ut tunt på två plåtar klädda i bakplåtspapper och grädda i ugnen i 1 timme.
Blanda crème fraiche, parmesan och djionsenap till en röra.
Bre fröknäcket med Carlshamn Tre oljor, lägg på röran och en bit matjesill. Toppa med lite gräslök och servera!