Tips på frukostmackor! Lyxa till helgfrukosten med smörgåsar toppade med fikon & valnötter, gurka & kallrökt lax eller kronärtskocka & oliver. Galet goda!
Ingredienser |
|
3 |
skivor färskt bröd
|
3 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
2 |
skivor kallrökt lax
|
2 |
kronärtskockshjärtan
|
1/4 |
gurka
|
fikon
|
|
1/2 dl |
valnötter
|
4 |
blad basilika
|
2 |
små dillkvistar
|
5 |
oliver
|
Smörgåskrasse till topping
|
|
Flingsalt och svartpeppar
|
Frukostmackor
Smält Carlshamn Tre oljor i en panna.
Stek brödskivorna tills de fått en härlig gyllengul färg.
Lägg upp dem på tallriken, bred lite extra Carlshamn Tre oljor på om du vill och sätt igång med påläggen.
(Om du föredrar att bara breda margarinet på smörgåsen utan att steka går det också bra)
Första smörgåsen:
Skiva fikonen i tunna skivor.
Hacka valnötterna grovt.
Lägg på de skivande fikonen och strössla över de hackade valnötterna.
Toppa med basilikablad.
Andra smörgåsen:
Skiva gurka tunt och lägg på smörgåsen.
Ta din kallrökta lax och lägg ovanpå.
Toppa med färsk dill och varför inte en skiva citron.
Tredje Smörgåsen:
Skär kronärtskockorna i lite större bitar.
Dela de svarta oliverna på mitten.
Lägg kronärtskockorna på brödet, ovanpå lägger du oliverna.
Toppa med smörgåskrasse och lite flingsalt och färskmald svartpeppar.