Drömmig efterrätt med havreflarn fyllda med fluffig kardemummavisp och hjortronsylt. En snabb och god dessert som du kan börja förbereda långt innan och sen snabbt svänga ihop när det är dags
Ingredienser: |
|
75 g |
Carlshamn Havre
|
1 dl |
havregryn
|
1 dl |
strösocker
|
1 dl |
vetemjöl
|
2 msk |
ljus Sirap
|
2 msk |
havredryck
|
1 krm |
bakpulver
|
Kardemummavisp |
|
1-2 dl |
soyavisp el liknande
|
1/2-1 tsk |
grovmalen kardemumma
|
Till servering |
|
1 dl |
hjortronsylt
|
Fyllda Havreflarn
Sätt ugnen på 175 C.
Smält Carlshamns havremargarin i en kastrull och blanda ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, havredryck och bakpulver.
Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Klicka ut 6 klickar av smeten med stora mellanrum på vardera plåt, de kommer flyta ut i ugnen.
Grädda i ca 7 minuter tills de är gyllene.
Ta ut dem ur ugnen, och medan de fortfarande är varma lägg dem över en upp- och nedvänd liten skål eller ett skaft på en stekpanna för att forma dem som små skålar eller taco-skal.
Vill du ha dem flata låter du dem bara svalna på plåten.
Medan de svalnar har du i kardemumman i souavispet och vispar upp så det blir härligt fluffigt.
Toppa de goda flarnen med kardemummavispet och hjortronsylten.