Här är ett lättlagat recept med bland annat gnocchi, tomat, zucchini som du tillagar i ugnen. Gnocchi al rosso passar som middag eller som lunch, blir det över är det en perfekt rätt att ha i matlådan. Servera gärna med lite färska blad av salvia.
Ingredienser: |
|
400 g |
gnocchi
|
1 |
zucchini
|
390 g |
cannellonibönor
|
500 g |
passerade tomater
|
1 dl |
grädde
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
200 g |
haloumi
|
250 g |
små tomater
|
3 msk |
pesto rosso
|
2 tsk |
paprikapulver
|
1 tsk |
Chilipulver
|
5 |
salviablad
|
Gnocchi al rosso
4-6 portioner
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Finhacka lök, vitlök och zucchini och fräs tillsammans med gnocchin i Carlshamn Tre oljor. Dela tomaterna på mitten och skär haloumin i små bitar. Häll alla ingredienser förutom tomaterna i en ugnsform och rör om, och lägg sedan tomaterna på. Gratinera mitt i ugnen i 30-40 minuter, ta ut och toppa gärna med lite extra salvia. Servera och njut av en otroligt god vegetarisk rätt!