Laga gyllene soppa som både boostar immunförsvaret och innehåller en massa gott. Prova vårt recept på Golden Soup med smaker av sötpotatis, kikärtor, ingefära, blomkål och vitlök. Riktigt gott, värmande och hälsosamt.
Soppa |
|
300 g |
sötpotatis
|
400 g |
blomkål
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1,5 dl |
cashewnötter
|
3 |
morötter
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
2 tsk |
riven ingefära
|
3 msk |
röd currypasta
|
2 msk |
paprikapulver
|
1 msk |
gurkmeja
|
2 tsk |
kanel
|
750 ml |
vatten
|
Salt och peppar
|
|
Topping |
|
1 pkt |
kikärtor (230g)
|
100 g |
sötpotatis
|
50 g |
blomkål
|
1 tsk |
Chilipulver
|
1 tsk |
paprikapulver
|
1 tsk |
salt
|
2 msk |
Olivolja
|
Koriander
|
|
citron
|
Golden soup för immunförsvaret
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Till soppan, skala morötter och sötpotatis och skär upp tillsammans med blomkålen i lagom små bitar.
3. Finhacka lök, vitlök och riv ingefäran och fräs allt i en stor gryta med Carlshamn Tre oljor i ca 10 minuter på medelvärme. Häll på 750 ml vatten och låt koka i 40 minuter.
4. Till toppingen, skär sötpotatis och blomkål i lagom stora bitar, skölj kikärtorna och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Ringla olivolja över och krydda med chilipulver, paprikapulver och salt.
5. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter.
6. Mixa soppan slät, och toppa med de ugnsstekta grönsakerna.
7. Glöm inte att addera lite citron och koriander. Servera och njut!