Gratinerade musslor med panko, vitlök, persilja och Carlshamns flytande margarin. Denna musselrätt passar utmärkt som en elegant förrätt eller som del av en härlig middag.
Ingredienser: |
|
20 |
Ekologiska blåmusslor i skal (färdigkokta, frysta)
|
1 |
schalottenlök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 msk |
finhackad färsk persilja
|
3 msk |
panko ströbröd
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
En nypa salt och svartpeppar
|
Gratinera musslor med Carlshamn
25 Minuter
2-4 personer
1. Se till att blåmusslorna är helt tinade innan du sätter igång.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Finhacka schalottenlök, vitlök och persilja så litet som möjligt.
4. Blanda i en skål det du finhackat med ströbröd, svartpeppar, salt och Carlshamns Flytande margarin.
5. Öppna musslorna, ta bort den tomma halvan av skalet och lägg halvan med mussla på en plåt.
6. Fördela lökmixen över varje mussla med en sked.
7. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna några minuter så är det klart för servering.
Bon appetit!