Fisk på grillen? Ja, det blir så gott! Börja med att starta grillen, rensa fisken och blanda sen ihop limesmöret. Fisken smaksätter du med Carlshamn Havssalt, citron, dill och persilja. Som tillbehör till fisken serverar du grillad sparris och citron. Vi lovar att det blir en underbar sommarmiddag!
Ingredienser: |
|
2 st |
fiskar (ex seabream)
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
2 msk |
sparris
|
1 |
citron
|
Dill
|
|
persilja
|
|
Limesmör: |
|
1 dl |
Carlshamn Havssalt
|
1 |
riven vitlöksklyfta
|
1 msk |
lime zest
|
1 msk |
honung
|
0,5 tsk |
flingsalt
|
Grillad fisk med limesmör
2
Gör så här:
1. Sätt igång grillen.
2. Rensa och skölj fisken i kallt vatten och torka av.
3. Krydda fisken inuti med skivad citron, Carlshamn Havssalt, dill och persilja.
4. Grilla fisken i 8-10 minuter per sida. Lägg på sparris och citronskivor efter halva tiden.
Limesmör: blanda Carlshamn Havssalt, riven vitlök, lime zest, honung och flingsalt.
Servera fisken med sparris och limesmör!