Recept på grillad hjärtsallad, toppas med knaprigt bacon, rostad mandel och citronigt margarin. Ett underbart tillbehör till grillat eller på en buffé.
Ingredienser: |
|
4 |
hjärtsallader eller gemsallader
|
140 g |
skivad bacon eller fejkon
|
50 g |
rostad mandel
|
olivolja och salt
|
|
Citronigt margarin |
|
50 g |
Carlshamn Havssalt
|
½ |
ekologisk citron
|
Grillad hjärtsallad med bacon, rostad mandel och citronigt margarin
ca 30 minuter
4 portioner
Så här gör du:
Dela salladshuvudena på längden. Ringla lite olivolja över salladen och salta lätt. Finstrimla och knaperstek baconet eller fejkonet. Grovhacka mandeln.
Värm en grill eller stekpanna till högsta temperatur och grilla salladen ett par minuter runt om, till en fin grillad yta.
Tvätta citronen och finriv det yttersta skalet från och pressa 1 tsk juice. Blanda juicen och skalet med margarinet.
Lägg upp salladen på 4 assietter. Toppa med baconet, mandeln och det citroniga margarinet.