Grillad kyckling med en god jordgubbssallad. Denna kombination är en typisk sommarhit.
Ingredienser: |
|
500 g |
kycklingbröstfiléer
|
500 g |
jordgubbar
|
100 g |
rädisor
|
150 g |
småbladig sallad
|
4 |
salladslökar
|
Carlshamn Flytande
|
|
salt
|
|
Valnötsvinägrett: |
|
100 g |
valnötter
|
3/4 dl |
balsamicovinäger
|
3/4 dl |
Olivolja
|
Till servering: |
|
Bröd och Carlshamn Havssalt
|
Grillad kyckling och jordgubbsallad
ca 30 minuter
4 portioner
Så här gör du:
Börja med att värm grillen till hög temperatur. Pensla kycklingen med Carlshamn flytande och salta den.
Grilla kycklingen ungefär 15 minuter tills kärntemperaturen är 65 C. Låt den därefter vila i ca 5 minuter.
Hacka upp valnötterna lite lätt under tiden och blanda de med oljan och vinägern.
Skär jordgubbarna och rädisorna i fyra delar och blanda ihop dem med salladsbladen och vinägretten.
Skiva kycklingen lägg ovanpå salladen. Strimla salladslöken och strö över salladen.
Bred ditt favoritbröd med Carlshamn Havssalt och servera till salladen.
Smaklig måltid!