Ta fram grillen, fyll dina foliepaket med lax, potatis, fänkål, tomat och dill. Till det rör du ihop en sås av gurt med hetta av chili. Det perfekta laxpaketet med mycket smak!
Ingredienser: |
|
4 bitar |
laxfilé a 150 g
|
400 g |
kokt färskpotatis
|
1/2 |
fänkål
|
250 g |
Tomat
|
40 g |
Carlshamn Havssalt
|
salt och dill
|
|
Chilihet gurt: |
|
2 dl |
gurt
|
1 1/2 tsk |
sambal oelek
|
nypa salt
|
Grillat laxpaket med potatis, fänkål, tomat och dill samt chilihet gurt
Så här gör du:
Börja med att placera ut fyra stora ark med grillfolie. Efter det skivar du färskpotatisen och fänkålen och placerar ut lika mycket utav varje på folie-arken.
Lägg laxfiléerna ovanpå och sedan tärna och lägg på tomaterna. Salta alltsammans och lägg på en klick av Carlshamns Havssalt.
Vik ihop paketet (men inte så att det är helt stängt upptill). Grilla sedan laxpaketet på indirekt värme ca 20 minuter tills fiskens kärntemperatur är ca 45 C.
Blanda under tiden ingredienserna till gurten och smaka av med salt.
Toppa laxen med lite plockade dillkvistar och servera med chiliheta gurten.
Så enkelt och gott, smaklig måltid.