Recept på glaze som är enkel att göra, smakrik och passar till grönsaker, fisk, kött och fågel. Grillglaze förhöjer din grillmiddag och sätter smak på alla goda råvaror.
Ingredienser: |
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 |
chipotle (rökt torkad chili)
|
1 1/2 dl |
rödvinsvinäger
|
2 dl |
brun farin
|
3 dl |
passerade tomater
|
Carlshamn Flytande, salt och svartpeppar
|
Grillglaze
ca 40 minuter
3 dl
Så här gör du:
Börja med att hacka lök och vitlök och fräs dem i en kastrull tillsammans med rikligt med Carlshamn Flytande.
Häll sedan på vinäger och brun farin och låt det koka ihop i ca 5 minuter.
Häll därefter på de passerade tomaterna och koka ytterligare ca 20–30 minuter tills endast hälften återstår. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips:
Passar gott till både grillade grönsaker, kött, fisk och fågel.
Grilla dina råvaror och pensla på glaze strax innan de är färdiggrillade för att ge en god, rökig och sötsyrlig smak.