Nu är det grönkålsbonanza! Laga en nyttig grönkålsstuvning och toppa rätten med granatäpple och hackade hasselnötter som ger god crunch. Grönkål är nyttigt, gott och passar bra som tillbehör till kött och fågel.
Ingredienser till Stuvad grönkål |
|
Ett stort knippe grönkål
|
|
1 |
sötmandel
|
2 |
pressade vitlöksklyftor
|
2 dl |
växtbaserad grädde
|
1 nypa |
salt
|
Carlshamn Kallpressad till stekning
|
|
Toppings: |
|
granatäpple
|
|
Hackade hasselnötter
|
Grönkålsbonanza
2 portioner
Gör så här:
Stek grönkålen i smält Carlshamn Kallpressad tills den blir mjuk.
Mixa resterande ingredienser förutom grönkålen i en mixer till en jämn sås.
Häll såsen i pannan med grönkålen, rör om och låt såsen bli varm.
Häll grönkålsstuvningen på ett serveringsfat och garnera med valfria toppings – vi rekommenderar granatäpple och hasselnötter för lite extra crunch!