Här är ett enkelt och gott recept på grönkålssallad med ädelost, äpple, granatäpple och havssalt. Det blir krispigt, salt, syrligt och sött på samma gång och salladen bjuder på många olika texturer. Grönkålssallad passar inte bara till jul utan så länge det finns i butiken eller i trädgårdslandet tycker vi att du ska passa på att njuta av den hälsosamma och goda kålen.
Ingredienser: |
|
200 g |
grönkål
|
25 g |
Carlshamn Havssalt
|
1 tsk |
havssalt
|
2 |
granatäpplen
|
1 |
äpple
|
100 g |
ädelost
|
1 |
granatäpple
|
Grönkålssallad med ädelost
Gör så här:
Smält Carlshamn Havssalt och låt svalna.
Skölj grönkål, ta bort de grova stjälkarna och bryt ner den i en skål. Häll över Carlshamn Havssalt och flingsalt och massera in i grönkålen.
Ta ur alla kärnor ur pomegranate, hacka lätt och blanda ner i salladen. Skala och skiva apple och toppa salladen med.
Smula över ädelosten och servera!