Lyft havregrynsgröten till nya höjder. I det här receptet har vi rostat havregrynen i stekpannan innan vi kokar gröten och det blir otroligt gott. Havregrynsgröt till frukost håller dig mätt länge och toppar du gröten med färska bär så blir det riktigt, riktigt gott!
Recept: |
|
2 dl |
havregryn eller fiberhavregryn
|
1 msk |
Carlshamn Smörgås eller Flytande margarin
|
5 dl |
vatten
|
1/2 tsk |
salt
|
Färska bär till servering!
|
Gröt på stekt havre
10 minuter
2 portioner
Så här gör du:
Smält Carlshamn Smörgås 70% eller Flytande margarin i en kastrull, lägg i havregrynen och låt rosta tills de fått fin färg.
Krydda grynen med salt och kanel och slå över vattnet. Använd kokande vatten om du föredrar grynigare gröt, och kallt vatten om den du vill ha den lite slätare.
Låt gröten koka upp och sjuda på svag värme i någon minut under omrörning, tills den har blivit lagom tjock.
Servera med färska bär!