Recept på favoriten och klassikern hallongrottor, små himmelska bakverk med söt hallonsylt. Hallongrottorna är enkla att både baka och att äta upp!
Ingredienser: |
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
3/4 dl |
socker
|
2 dl |
vetemjöl
|
1/2 dl |
potatismjöl
|
2 tsk |
vaniljsocker
|
1 tsk |
bakpulver
|
ca 1 dl |
hallonsylt
|
Hallongrottor
24 st
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Vispa rumsvarmt margarin och socker poröst.
3. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i margarin- och sockerblandningen och blanda samman till en smidig deg.
4. Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder och skär dem i ca 12 delar var. Rulla dem till runda små bollar och lägg dem i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och fyll dem med sylt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.