Supergott recept på bars som smakar snickers! Våra snickersbars gör du på riskakor eller majskakor, jordnötssmör, lönnsirap, jordnötter, Carlshamn Havssalt och mörk choklad. De här smarriga barsen passar till fikat, som ett mellanmål eller som snacks på kvällen. Gillar du snickers eller jordnötter kommer du älska dessa bars!

Ingredienser: |
|
6 st |
riskakor eller majskakor
|
0,5 dl |
jordnötssmör
|
0,5 dl |
lönnsirap
|
1 dl |
jordnötter
|
200 g |
mörk choklad
|
1 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 msk |
vatten
|
Hälsosam snickersbar på riskakor

Smula sönder riskakorna i en bunke. Tillsätt jordnötssmör och lönnsirap, och blanda runt.
Pressa ner blandningen i en bakplåtsklädd form (ca 15×15 cm). Strö på jordnötterna.
Bryt ner chokladen i en skål och tillsätt Carlshamn Havssalt och vatten. Smält chokladen i mikron, se till att röra om då och då.
Häll chokladen över jordnötterna och riskakorna.
Ställ in i frysen i en timme och skär sedan upp och servera.