Hasselbackspotatis är en festlig klassiker och är perfekt som tillbehör till oxfilé. Potatisen blir riktigt krispig och extra smakrik med lite parmesan på toppen. Hasselbackspotatis passar väldigt bra till nyårsmiddagen eller när du bara vill ha något lyxigt till middag!
Ingredienser: |
|
10 st |
potatisar
|
40 g |
Carlshamn Havssalt
|
2 msk |
Ströbröd
|
0,5 dl |
riven parmesan
|
Salt och peppar
|
Hasselbackspotatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen. Lägg potatisen i en träslev och skär potatisen i tunna skivor, men inte så att de går igenom. Träsleven förhindrar att man skär igenom.
Lägg potatisen i en ugnssäker form. Lägg en klick Carlshamn Havssalt på varje potatis och strö över ströbröd.
Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 1 timme så att potatisarna blir krispiga och gyllenbruna på utsidan.
Hasselbackspotatis serveras direkt när de är färdiga.