Baka veganska hasselnötsbrownies med chokladganache. Chokladiga, sega brownies med knapriga hasselnötter och en len ganache på toppen. Detta måste du bara prova!
Browniebotten: |
|
2 dl |
skalade hasselnötter (finns färdigskalade att köpa i affären)
|
1/2 dl |
mandlar
|
Lite flingsalt
|
|
2 msk |
kakao
|
ca 17 |
dadlar utan kärna
|
1 tsk |
vaniljessens
|
Ev 1 tsk |
vatten
|
Chokladganache: |
|
2 msk |
fet kokosmjölk
|
35 g |
Carlshamn Bakning
|
2 msk |
kakao
|
Lite flingsalt
|
|
1/2 tsk |
vaniljessens
|
Ca 1 msk |
agavesirap
|
1/3 dl |
hasselnötter + kakaonibs till topping
|
Hasselnötsbrownie med chokladganache
Browniebotten:
1. Mixa hasselnötter, mandlar, kakao och flingsalt till ett fint mjöl i en matberedare.
2. Lägg i resterande ingredienser förutom vattnet och mixa till en deg. Tillsätt sedan lite vatten i taget under tiden du mixar så att degen blir fast och formbar.
3. Tryck ut botten i en bakplåtsklädd brödform eller annan form.
Chokladganache:
1. Smält alla ingredienser förutom agavesirapen i en skål över vattenbad. Vispa under tiden. När allt är blandat tar du av skålen från värmen och häller i agavesirapen och smakar av.
2. Bred ut chokladen på bottenlagret och toppa med hackade hasselnötter samt kakaonibs.
3. Låt stelna i kyl. Skär sedan i bitar och förvara i kyl.