För att göra våra bars behöver du ingen ugn. Mumsiga havrebars med smuldeg på havre och en mjuk fyllning av mörk choklad. In i kylen med dom och de är redo att ätas.
Smuldegen |
|
2 dl |
havregryn (mixade till mjöl)
|
2 dl |
havregryn
|
1 dl |
kokosflingor
|
Lite salt
|
|
1 tsk |
kardemumma
|
1/2 dl |
kokosmjöl
|
1/2 dl |
smält kokosolja
|
3 msk |
dadelsirap (kan bytas ut mot agavesirap)
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
1 msk |
vatten
|
Chokladfyllning |
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
100 g |
mörk choklad
|
2 msk |
fet kokosgrädde
|
1 msk |
dadelsirap (kan bytas ut mot agavesirap)
|
Lite salt
|
Havrebars med choklad
Smuldegen:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
2. Häll i de blöta ingredienserna och rör om väl.
3. Tryck ut 2/3 av degen i en bakplåtsklädd form. Spara 1/3 till topping.
Chokladfyllningen:
1. Smält choklad och margarin över vattenbad.
2. Ta av från platten och rör i resterande ingredienser.
3. Bred på chokladkrämen över bottenlagret och smula över resterande havreblandning över chokladen.
4. Låt stelna i kyl innan du skär upp i bitar.