Helstekt broccoli med champinjoner som serveras med en fräsch morotssallad och krämig sojamayo. Perfekt som enklare lunch eller som ett gott tillbehör.
Morotssallad: |
|
500 g |
morötter
|
1 |
citron
|
2 msk |
Olivolja
|
2 dl |
quinoa
|
1 |
grönsaksbuljong
|
Helstekt broccoli: |
|
2 stycken |
broccoli
|
1 |
röd chili
|
5 |
champinjoner
|
2 msk |
Carlshamn Flytande
|
2 msk |
sesamfrö
|
Sojamayo: |
|
1 dl |
vegansk majonnäs
|
2 msk |
japansk soja
|
Helstekt broccoli med champinjoner, morotssallad och sojamayo
Gör så här:
Koka quinoan enligt paketets anvisning och låt stå i kastrull med lock så att den hålls varm.
Ett tips är att koka den med grönsaksbuljong för extra smak!
Dela broccolin på längden i fyra lika stora delar.
Skär champinjonerna och finhacka den röda chilin, blanda med broccoli, sesamfrö, salt och Carlshamn flytande och lägg det i en ugnsfast form.
Rosta broccolikompotten i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
Medan broccolin rostas så kan du göra morotssalladen!
Börja med att skala och hyvla morötterna i tunna skivor med en potatisskalare.
Riv citronen och pressa sedan cirka 3 msk citronsaft.
Blanda morotsskivorna med quinoa, citronzest, citronsaft och olja.
Krydda med salt och peppar efter egen smak!
Blanda den veganska majonnäsen med sojan till en jämn blandning.
Servera sedan broccolin med morotssalladen och sojamayon.