Rostas är den mindre och lite mörare delen av rostbiffen och blir både saftig och smakrik. Här helsteker vi den och tillagar den sedan i ugnen till 56 grader. Till det goda köttet serverar vi stekta champinjoner och ett underbart örtsmör med persilja, gräslök och vitlök som får smälta på köttet. Det här blir festligt och riktigt gott!
Ingredienser: |
|
700 g |
rostasfilé
|
5 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
vitlöksklyfta
|
färsk timjan
|
|
200 g |
champinjoner
|
1 msk |
japansk soja
|
1 msk |
honung
|
Örtsmör |
|
1 dl |
Carlshamn Tre oljor
|
0,5 |
kruka persilja
|
0,5 |
kruka gräslök
|
1 |
riven vitlöksklyfta
|
Helstekt rostas med örtsmör
Gör så här:
1. Låt rostasfilén vila i rumstemperatur i ca 1 timme. Sätt ugnen på 125 grader.
2- Salta och peppra rostas rikligt. Bryn köttet på hög värme i Carlshamn Tre oljor. Krossa vitlöksklyftan och lägg ner i stekpannan tillsammans med ett par kvistar timjan.
3. Sätt in en termometer i mitten av köttet och lägg i en ugnsform. Tillaga rostasfilén i mitten av ugnen tills den fått en innertemperatur på 56 grader. Låt vila.
4. Dela svampen och stek den i Carlshamn Tre oljor. När svampen fått färg tillsätt japansk soja och honung.
5. Örtsmör: blanda Carlshamn Tre oljor, persilja, gräslök och riven vitlök.
6. Servera köttet med örtsmöret, stekt svamp och potatismos!