Här är vårt smarriga recept på ice cream sandwiches. Hemmagjorda cookies och glass i kombination blir sanslöst gott. Det här blir en favorit hos alla!
Recept: |
|
100 g |
Carlshamns bakmargarin (rumstempererat)
|
4,5 dl |
mjöl
|
1 3/4 dl |
brunt socker, packat
|
3 msk |
lönnsirap
|
1 1/4 dl |
växtbaserad mjölkdryck (alt. vanlig mjölk)
|
1 msk |
vaniljextrakt
|
1 tsk |
bakpulver
|
3/4 tsk |
bikarbonat
|
1/2 tsk |
salt
|
150 g |
mörk choklad, hackad
|
Ice Cream Sandwich
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Blanda ihop det rumstempererade margarinet och brunt socker i en stor skål med en gaffel. Tillsätt sedan vanilj, lönnsirap, mjölk och vispa tills det är ordentligt blandat. Tillsätt sedan bakpulver, bikarbonat och salt och fortsätt vispa ihop. Det gör inget om blandningen ser lite klumpig ut. (Obs! Om temperaturen är varm där du befinner dig, kanske du vill överväga att kyla blandningen i kylen i 30 minuter för att den ska stelna något, annars kan kakorna bli för platta och sprids för mycket när de bakas i ugnen.)
Tillsätt mjölet i blandningen och rör om tills det är ordentligt blandat, men vispa inte för mycket. Vik sedan försiktigt i den hackade chokladen.
Forma små bollar av degen och fördela dem jämnt, cirka 5 cm från varandra, på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 12-15 minuter eller tills kanterna är lätt gyllenfärgade. Ta ut och låt svalna i ca 1 minut på ugnsplåten innan du lägger över dem på ett bakgaller för att svalna helt.
Lägg kakorna i kylen och när de blivit kalla, välj din favoritglass och lägg en stoooor klick på en kaka och tryck dit ytterligare en kaka på toppen som ett lock!