För dig som tycker om kolasnittar, ingefära, lime och goda nötter så kommer det här receptet på Ingefärssnittar bli en fullträff. Kakorna blir lite sega och nötterna på toppen adderar crunch. Vi utlovar en lyxig kaka som passar både till fikastunden och som en extra treat efter en god middag. Du bara måste prova det här receptet!
Ingredienser: |
|
2 |
cashewnötter
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
1 dl |
strösocker
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
1 tsk |
malen ingefära
|
1 tsk |
lime zest
|
1 msk |
ljus Sirap
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
1 tsk |
bakpulver
|
Topping: |
|
1,5 dl |
Dulce de Leche
|
0,5 dl |
hackade pistagenötter
|
0,5 dl |
hackade cashewnötter
|
Ingefärssnittar med lime och dulce de leche
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka cashew- och pistagenötter.
3. Vispa Carlshamn Bakning och strösocker i en bunke. Blanda ner vetemjöl, ingefära, vaniljpulver, bakpulver, ljus sirap och lime zest. Häll i de hackade cashewnötterna och knåda ihop till en deg.
4. Dela degen i tre lika stora delar, rulla ut på en plåt med bakplåtspapper och platta till så att du får tre lika stora längder.
5. Blanda dulce de leche, hackade cashew- och pistagenötter och bre över varje längd.
6. Grädda i cirka 12 minuter. Skär längderna i snittar när de fortfarande är ljumma.