Laga en klassisk Janssons frestelse med potatis, lök, ansjovis och Carlshamn Tre oljor. Den här rätten är en riktig favorit på julbordet. Om du vill förebereda går det bra att frysa in rätten och ha den i frysen ett tag innan det är dags.
Ingredienser: |
|
1 kg |
potatis (6 stora potatisar)
|
2 |
Gul lök
|
5 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
3 dl |
vispgrädde
|
125 g |
ansjovisfiléer
|
2 msk |
Ströbröd
|
Salt & peppar
|
Janssons frestelse
12 bufféportioner
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform med Carlshamn Tre oljor. Skala och skiva löken. Stek på låg värme i Carlshamn Tre oljor. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Häll över grädden och allt spad från anjovisen. Salta och peppra, och strö på ströbrödet. Sätt in i ugnen i ca 60 minuter. Den är klar när den har fått lite färg och potatisen är mjuk. Servera som en klassiker på julbordet!