Laga japanska hamburgare på krispig, sojamarinerad tofu, kålsallad och srirachamajonnäs. Den här rätten är en fräsch och smakrik variant av klassiska hamburgare. Med det här receptet på hamburgare kombineras krisp, sälta och hetta på bästa sätt.
Ingredienser: |
|
400 g |
tofu
|
2 msk |
japansk soja
|
2 |
ägg
|
3 dl |
panko
|
Carlshamn Havssalt
|
|
Kålsallad: |
|
200 g |
Vitkål
|
2 tsk |
sesamolja
|
2 tsk |
japansk soja
|
2 tsk |
risvinäger
|
1 tsk |
strösocker
|
2 msk |
rostade sesamfrön
|
Till servering: |
|
4 st |
frallor eller hamburgerbröd
|
60 g |
småbladig sallad
|
1 dl |
srirachamajonnäs
|
Japansk hamburgare med kålsallad.
Så här gör du:
Börja med att finstrimla vitkålen och lägg den i en bunke. Häll på resten av ingredienserna för kålsalladen och massera in i vitkålen.
Låt salladen marinera i ca 30 minuter. Häll sedan bort resterande vätska före servering.
Skiva tofun i 4 skivor och lägg den på en tallrik. Häll över sojan och låt marinera i ca 10 minuter.
Vispa ihop äggen. Lägg mjölet och panko på varsin liten tallrik. Vänd tofun i mjölet först, sen i ägget och slutligen i pankon.
Värm stekpannan, med en rejäl klick Carlshamn Havssalt, till medelhög temperatur. Stek tofun några minuter runt om till gyllene och frasig yta.
Värm upp stekpannan på nytt. Dela bröden och rosta dem i stekpannan tills de får en fin rostad yta. Fyll sedan bröden med den frasiga tofun, kålsalladen, småbladig sallad och lite srirachamajonnäs.
Hoppas det skall smaka!