Japansk kålpannkaka, eller Okonomiyaki som rätten heter på japanska, passar perfekt till lunch, förrätt och brunch. Enkel att laga och toppas gärna med koriander, furikake och srirachamajonnäs.
Ingredienser Kålpannkaka: |
|
120 g |
Vitkål
|
3 |
Ägg
|
1 dl |
vetemjöl
|
1 dl |
mjölk
|
1/2 krm |
Bakpulver
|
salt
|
|
Carlshamn Tre oljor
|
|
Topping: |
|
1 |
salladslök
|
1 dl |
srirachamajonnäs
|
1 tsk |
Furikake eller Rostade sesamfrön
|
Koriander
|
Japansk kålpannkaka
Så här gör du:
Finstrimla vitkålen. Vispa ägg tillsammans med mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner ägget och mjölken vartefter tills du har en fin smet. Blanda i kålen och låt smeten stå i ca 15 minuter.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Lägg ner en klick Carlshamn Tre oljor och låt det smälta.
Häll i hälften av smeten och stek den ett par minuter på båda sidor tills pannkakan är gyllene.
Stek den andra pannkakan på samma sätt.
Strimla salladslöken fint. Toppa pannkakan med salladslöken, srirachamajonnäsen, fröna och lite färsk koriander.