Laga goda snacks med jordärtskocka. Här är vårt recept på ugnsbakade jordärtskockor fyllda med krämig puré, toppade med friterad ostronskivling. En läcker apertif som passar perfekt till fördrinken eller som en lättare förrätt.
Ingredienser: |
|
10 |
medelstora jordärtskockor
|
1/2 dl |
havrefraiche
|
200 g |
ostronskivling
|
Olivolja
|
|
Frityrolja
|
|
Carlshamn Havre
|
|
salt
|
Jordärtskocka med ostronskivling
Värm ugnen till 200 C.
Halvera jordärtskockorna och lägg dem på en ugnsplåt med snittytan uppåt.
Ringla över lite olivolja och salta.
Ugnsbaka jordärtskockorna ca 40 minuter tills de blivit mjuka.
Gröp ur jordärtskocksköttet och mixa det tillsammans med havrefraiche till en slät puré.
Smaka av med salt.
Värm en fritös eller stor kastrull med frityrolja till 160 C.
Fritera de urgröpta jordärtskockorna ca 5 minuter tills de är knapriga och salta dem.
Dra ostronskivlingen i tunna strimlor.
Värm en stekpanna till medeltemperatur och stek ostronskivlingen i ordentligt med havremargarin ca 5 minuter.
Rör om medan de steks tills de blivit sega tunna strimlor.
Smaka av med salt.
Fyll jordärtskockorna med purén och toppa med ostronskivlingen.