Laga bruschetta med tomat och jordgubbar. De ugnsbakade tomaterna passar riktigt bra ihop med jordgubbar, vitlök, chili och lite balsamico. Det blir extra gott om du steker surdegsbrödet i margarin innan servering.
Ingredienser: |
|
300 g |
cocktailtomater
|
250 g |
jordgubbar
|
4 skivor |
vitt surdegsbröd
|
1/2 |
Gul lök
|
1/2 |
röd chili
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 msk |
balsamicoglaze
|
ca 2 msk |
Carlshamn Havre
|
svartpeppar
|
|
salt
|
|
Till servering: |
|
100 g |
vegofeta
|
basilika
|
Jordgubbsbruschetta
Så här gör du:
Värm ugnen till 120 C.
Dela tomaterna och lägg de på en ugnsplåt med snittytan uppåt och ugnsbaka i 45 minuter.
Medan tomaterna är i ugnen, dela jordgubbarna och finhacka lök och chili.
Ta ut tomaterna och låt svalna.
Värm en vid kastrull eller stekpanna till medelhög temperatur.
Fräs lök och chili i en minut och tillsätt de bakade tomaterna och jordgubbarna.
Fräs vidare ett par minuter och tillsätt sedan balsamicoglazen och en nypa salt.
Värm en ny stekpanna till medelhög temperatur.
Krossa vitlöksklyftorna lite lätt.
Stek brödskivorna tillsammans med vitlöksklyftorna i rikligt med margarin till en fin krispig yta.
Lägg upp brödet på tallriken, toppa med ordentligt av vår härliga tomat/jordgubbsblandning, smula lite feta över och lite basilika! Mums!