Jordgubbsbruschetta med chèvre och basilika. Sötman från jordgubbarna gifter sig fint med sältan från chèvren. Ringla över lite flytande honung och garnera med färsk basilika. En perfekt rätt för sommarens alla tillfällen.
Ingredienser: |
|
4 |
stora skivor surdegsbröd
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
150 g |
krämig chevré
|
1 dl |
balsamvinäger
|
1 msk |
Olivolja
|
1 kryddmått |
socker
|
2 kryddmått |
flingsalt
|
svartpeppar
|
|
300 g |
färska jordgubbar
|
färsk basilika
|
|
flytande honung
|
Jordgubbsbruschetta med chevré och basilika
Gör såhär:
Börja med att marinera jordgubbarna. Blanda ihop balsamvinäger, socker, olivolja, flingsalt och lite svartpeppar. Skölj jordgubbarna, skär dem i bitar och lägg dem i marinaden. Låt stå i drygt 15 minuter i rumstemperatur. Halvera brödskivorna och stek dem i Carlshamn Havssalt. Bred på chevrén på brödskivorna och lägg de marinerade jordgubbarna ovanpå. Strö över en nypa havssalt, ringla över lite flytande honung och garnera med färsk basilika. Den goda jordgubbslagen som blir över går att använda som salladsdressing.