Laga en riktigt somrig sallad med jordgubbar, halloumi, tomat, honung och en god balsamvinäger. Enkel att göra och perfekt som enkel sommarlunch eller som tillbehör till grillad kyckling eller kött.
Ingredienser: |
|
1 pkt |
halloumi
|
400 g |
jordgubbar
|
1 näve |
gula körsbärstomater
|
250 g |
salladsmix
|
1 näve |
valnötter
|
2 msk |
vit balsamvinäger
|
3 msk |
Olivolja
|
1 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
1 msk |
honung
|
En handfull med mynta (frivilligt)
|
Jordgubbssallad
Smula sönder halloumi osten och stek hårt i margarinet tills den blir krispig och gyllene. Häll ner olivoljan, honungen och den vita balsamvinägern i en burk och skaka om tills en dressing bildas (krydda med salt och peppar efter smak). Dela tomaterna och jordgubbarna. Börja med att lägga salladen på ett fat, toppa med tomater, jordgubbar, valnötter, halloumi, mynta och dressingen! Servera direkt!