Smulpaj med jordgubbar som du lagar direkt på grillen. Kul att laga när du har gäster. Förbered pajen i små ugnståliga formar och grilla sedan på eftervärme i grillen. Servera pajen med vaniljglass.
Ingredienser |
|
0,5 liter |
jordgubbar
|
75 g |
Carlshamn bakning + lite extra till formarna
|
0,75 dl |
socker
|
1,5 dl |
vetemjöl
|
Jordgubbssmulpaj på grillen
1. Smörj 4 portionsformar med en klick växtbaserat margarin.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera dem och fördela i de fyra formarna. Formarna ska fyllas ungefär till hälften med jordgubbar.
3. Nyp ihop en smuldeg av margarin, socker och mjöl, och strö smulblandingen över jordgubbarna i formarna, så att formarna blir så gott som uppfyllda.
4. Grilla på eftervärme under lock i cirka 15-20 min. Tiden varierar lite beroende på hur varm grillen är, men att ställa på formerna på grillgallret när middagen grillats färdigt brukar vara optimalt. (Går självklart precis lika bra att göra i vanlig ugn. Då är det ca 20 min på 225C som gäller.)
Servera med vaniljglass.