Bjud på jordgubbstårta i glas. Varje gäst får en egen liten tårta som du monterat direkt i glaset. Välj några fina glas att servera i och varva sedan sockerkaka, jordgubbar, jordgubbssylt och grädde. Toppa med maränger och myntablad. Det här blir festligt och supergott!
Växtbaserad sockerkaka: |
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
2 dl |
havremjölk
|
3 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
socker
|
2 tsk |
bakpulver
|
2 tsk |
vaniljsocker
|
500 g |
jordgubbar
|
1 tsk |
limesaft
|
1 dl |
jordgubbssylt/mosade jordgubbar
|
Växtbaserad vispad grädde
|
|
Lite limezest
|
|
Myntablad och små maränger till garnering
|
Jordgubbstårta i glas
Gör såhär:
Sockerkakan:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Bakning i en kastrull och häll ner havremjölken.
2. Blanda de torra ingredienser i en bunke, häll i den varma vätskan och rör om ordentligt.
3. Smörj in och bröa en form och häll ner sockerkakssmeten.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter.
5. Ta ut kakan och låt svalna. Skär sedan små bitar av halva sockerkakan.
6. Skölj och skiva jordgubbarna. Häll på lite limesaft.
7. Vispa grädden och blanda ner vaniljsockret och riven limezest.
8. Lägg ett par teskedar sylt/mosade jordgubbar i botten på ett litet glas.
9. Fortsätt med ett lager grädde, ett par bitar av sockerkakan och ett lager med skivade jordgubbar.
10. Avsluta med lite grädde, och garnera med ett par maränger och myntablad.