Bjud på en uppfriskande kall gurka- och yoghurtsoppa, perfekt för varma dagar. Soppan är både god och vänlig för magen. Servera soppan med färskt bröd och Carlshamn Smörgås.
Ingredienser: |
|
1 |
gurka
|
1 |
schalottenlök
|
5 dl |
grönsaksbuljong (utspädd/färdigblandad)
|
300 g |
naturell soyghurt / grekisk yoghurt
|
0,5 tsk |
rökt paprikapulver
|
Ett knippe färsk persilja
|
|
Ett knippe färsk basilika
|
|
En nypa salt och peppar
|
|
Till servering: |
|
Bröd med Carlshamn Bredbart för extra lyxkänsla!
|
Kall gurka/yoghurt soppa
15 min förberedelser + 1 timme i kyl
4 Personer
1. Hacka gurka, lök, basilika och persilja grovt.
2. Mixa allt tillsammans med buljongen antingen i en mixer eller med stavmixer tills soppan blir helt slät.
3. Tillsätt soygurt, salt, peppar och paprikapulver och mixa någon minut till.
4. Låt soppan bli riktigt kall innan du serverar den. Ca 1 timme i kylskåp.
Servera med färskt bröd och Carlshamn bredbart!
Trevlig måltid!