Här kommer en favorit som passar både till vuxna och barn. Pizzabullar är perfekt att frysa in och ta fram som ett lyxigt mellanmål, lunch eller varför inte frukost. Tina och bred på lite extra smält Carlshamn Havssalt, så blir de ännu godare. Och skulle du tycka att degen tar för lång tid att göra, prova med färdigköpt pizzadeg.
Deg |
|
600 g |
tipo 00-mjöl
|
12 g |
salt
|
20 g |
jäst
|
390 g |
vatten
|
Fyllning |
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
2 dl |
creme fraiche
|
2 dl |
riven parmesan
|
200 g |
kantareller
|
2 st |
schalottenlökar
|
Kalljästa pizzabullar
Deg, gör såhär:
Häll ljummet vatten i en stor bunke och smula ner jästen. Rör om till jästen lösts upp. Blanda ner mjöl och salt, och knåda ihop degen (du behöver inte knåda länge utan bara så att den går ihop). Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 8 timmar.
Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra lika stora delar. Forma dem till runda bullar genom att sträcka ut en bit av degen och sedan trycka ner den i mitten. Pensla lite olivolja på ett fat, lägg på bullarna, pensla dem med lite olivolja till och täck med plastfolie. Ställ in i kylen och låt kall jäsa i 1-3 dagar.
Fyllning, gör såhär:
Finhacka schalottenlöken och kantarellerna. Fräs upp i en panna med lite Carlshamn Havssalt och låt svalna.
Riv parmesan, och blanda ihop alla ingredienser.
Pizzabullar, gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut degen ur kylen, mjöla bordet och kavla ut en deg i taget till kvadrater. När du kavlat ut så degen är ca 0.5 cm tjock breder du på fyllningen. Rulla ihop degen och skär sedan ut 5 lika stora rullar. Forma dem till din önskade ”bulle-form” och lägg ned i muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.