Deg: |
|
75 g |
rumsvarmt Carlshamn havremargarin
|
6,5 - 7 dl |
vetemjöl
|
1/2 dl |
rörsocker
|
2 krm |
salt
|
25 g |
jäst
|
2,5 dl |
havremjölk
|
Fyllning: |
|
75 g |
rumsvarmt Carlshamn havremargarin
|
1 msk |
strösocker
|
Pensling: |
|
havremjölk
|
|
Garnering: |
|
Pärlsocker alternativt hackade pistagenötter för en variant med mindre socker
|
Kanelbullar med havremjölk och havremargarin
Gör så här:
Klicka ner matskedsstora klickar av margarinet i en degbunke.
Tillsätt mjölet, men spara cirka 0,5 dl till utbakningen.
Tillsätt socker, salt, smulad jäst och häll på havremjölken under blandning med en slev för att förhindra att det blir klumpar sig.
Arbeta degen ordentligt i cirka 5-10 minuter tills den blir slät och smidig.
Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa ostört i minst 30 minuter.
Medan bulldegen jäser är det dags att göra fyllningen!
Lägg rumsvarmt havremargarin i en skål och häll sedan ned strösockret och kanelen.
Blanda ihop det till en jämnt fördelad fyllning.
När degen jäst klart tar du upp den på ett mjölat bakbord.
Knåda degen lätt och kavla ut den till en rektangel om cirka 25 x 50 cm.
Bred på fyllningen och rulla samman degen till en fast rulle, för att sedan skära den i bitar om cirka 2 cm vardera.
Lägg dem glest på en ugnsplåt klädd i bakpapper och låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
När de jäst klart kan du pensla bullarna med havremjölk och strö på valfri garnering. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 6-8 minuter. Låt bullarna svalna något –dags för fika!