Filodeg kan man använda till så mycket gott, och nu när kantarellerna tittar upp överallt ska vi såklart kombinera dem i en härlig kantarellpaj! Vegetariskt och tar bara 30 minuter att svänga ihop.
Ingredienser: |
|
300 g |
kantareller
|
3 |
ägg
|
2 dl |
grädde
|
1 dl |
mjölk
|
1 |
salladslök
|
2 dl |
riven västerbottenost
|
Salt och peppar
|
|
Topping |
|
färsk persilja
|
|
kantareller
|
Kantarellpaj på filodeg
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Hacka upp salladslöken, och stek tillsammans med kantarellerna i lite Carlshamn Tre oljor. Låt svalna.
Rör ihop ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. Lägg ner osten, kantarellerna och salladslöken i äggstanningen och rör om.
Ta fram en form, ca 24 cm i diameter. Pensla filodegsarken med smält Carlshamn Tre oljor och lägg omlott i pajformen. Bred ut fyllningen i formen, fluffa upp kanterna på filodegen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 min.
Toppa pajen med lite färsk persilja och kantareller!