Laga kantarellpasta på världspastadagen (och vilken annan dag som helst) med vårt mumsiga recept. En krämig pasta med både torkade trattkantareller och färska kantareller, vitt vin och havregrädde.
Ingredienser: |
|
500 g |
pasta
|
400 g |
kantareller
|
10 g |
torkade trattkantareller
|
4 dl |
havregrädde
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
1 |
schalottenlök
|
1 dl |
vitt vin
|
1 dl |
vatten från den torkade svampen
|
1 msk |
kantarellfond
|
1 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
1 tsk |
torkad timjan
|
flingsalt
|
|
Färskmalen svartpeppar
|
|
0,5 kruka |
färsk rosmarin
|
Kantarellpasta på världspastadagen
Gör så här:
Sätt på pastavatten och blötlägg de torkade trattkantarellerna i ca 15 minuter.
Rensa kantarellerna och stek dem i en torr panna tills all vätska är borta.
Häll i Carlshamns flytande margarin och salta efter smak.
Häll av svampen och lägg att vila på en tallrik.
Lägg i pastan i det kokande vattnet (och se till att ta av den innan den blir helt klar).
Finhacka löken och stek i Carlshamns flytande margarin ihop med och de blöta trattkantarellerna och timjan.
Häll på vinet och låt hälften av vätskan koka bort innan du häller på havregrädde, fond och vätskan som blev över vid blötläggningen.
Häll i kantarellerna, låt allt koka ihop och lägg sedan i pastan och rör runt någon minut. Krydda med salt, peppar och rosmarin! Varsågod och ät!