Råvaror |
|
1/2 dl |
rapsolja
|
1 |
lök
|
2 |
vitlöksklyftor
|
3 dl |
risottoris
|
8 dl |
varm hönsbuljong (gjord av 2 buljongtärningar)
|
120 g |
konserverade kantareller eller annan svamp (150 g färsk svamp)
|
1/4 tsk |
mald svartpeppar
|
2 msk |
strimlad persilja
|
40 g |
Carlshamn margarin 70 %
|
1/2 dl |
riven parmesan
|
Kantarellrisotto
1. Fräs strimlad lök och vitlök i olja på kastrullens botten. Lägg till ris och rör om ett par minuter tills riset börjar bli lite genomskinligt.
2. Lägg till en deciliter hönsbuljong i gången och rör om väl. Fortsätt koka på medelvärme och lägg till buljong vartefter föregående sats har sugits in i riset.
3. Tillsätt svamp och svartpeppar när risotton börjar vara färdig. (Om du gör risotto av färsk svamp: rengör, skiva och stek dem lätt i olja före du lägger dem i risotton).
4. Flytta kastrullen från plattan och blanda i Carlshamn margarin, parmesan och persilja.