Det är inte mycket som slår en riktigt god risotto. Vi gör den med massa kantareller, vitt vin och självklart med vårt Carlshamn Tre oljor. Risotton toppas med kantareller, parmesan och krispig salladslök. Om man verkligen vill lyxa till det kan man också toppa med tryffel!
Ingredienser: |
|
4 dl |
arborioris
|
300 g |
kantareller
|
8 dl |
vatten
|
1 dl |
vitt vin
|
2 st |
tärningar svampbuljong
|
3 st |
schalottenlökar
|
1 |
vitlöksklyfta
|
3 dl |
riven parmesan
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Salt och peppar
|
|
Topping |
|
salladslök
|
|
Parmesan
|
|
kantareller
|
Kantarellrisotto
Gör såhär:
Stek kantarellerna i Carlshamn Tre oljor och salta och peppra. När svampen fått färg, lägg åtsidan i en skål. Häll upp vattnet i en kastrull och låt koka upp. Lägg därefter ner buljongen, och rör om tills den löses upp.
Fickhacka lök och vitlök, och stek i Carlshamn Tre oljor på låg värme. Häll på riset, och höj värmen.
Rör om medan du häller på ca 4 dl buljongvatten samt vin. Fortsätt röra lite då och då, och addera buljongvattnet i omgångar. När riset har lite tuggmotstånd är det klart, och då adderar du den rivna parmesanen och kantarellerna.
Toppa gärna med lite salladslök, kantareller och riven parmesan. Servera och njut!