Skogens guld är äntligen här! Man kan göra så mycket med kantareller, men en otroligt god, enkel kantarelltoast blir ändå favoriten. Vårt knep är att steka brödet i rejält med Carlshamn Tre oljor. Det ger både krispighet, smak och en god sälta.
Ingredienser: |
|
2 skivor |
vitt bröd
|
200 g |
kantareller
|
3 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
schalottenlök
|
1 dl |
grädde
|
1 dl |
riven parmesan
|
Salt & peppar
|
|
Topping |
|
picklad rödlök
|
|
persilja
|
Kantarelltoast
2
Gör såhär:
Finhacka schalottenlök och fräs upp tillsammans med kantarellerna i en panna med lite smält Carlshamn Tre oljor. Häll i grädden och låt puttra i några minuter.
Stek brödet med Carlshamn Tre oljor tills de har en frasig yta.
Rör ner parmesanen i kantarellröran, och lägg upp på brödskivorna. Toppa med persilja och picklad rödlök.