Kärleksmumsbrownien ger dig en perfekt kombination av saftig chokladbrownie och en himmelsk topping inspirerad av kärleksmums. Den djupa chokladsmaken i brownien och den krämiga glasyren skapar en mumsig och ljuvlig smakupplevelse. Prova detta recept till alla hjärtans dag!
Brownie |
|
300 g |
Carlshamn Havssalt
|
6 dl |
strösocker
|
4 |
ägg
|
2 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
kakao
|
0,5 tsk |
salt
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
Glasyr |
|
75 g |
Carlshamn Havssalt
|
0,5 dl |
starkt bryggkaffe
|
1,5 dl |
kakao
|
2 msk |
vaniljsocker
|
3 dl |
florsocker
|
Topping |
|
kokosflingor
|
Kärleksmumsbrownie (alla hjärtans dag)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Till brownien. koka upp kaffe till glasyren och låt det svalna.
Smält Carlshamn Havssalt på låg värme i en kastrull. Tillsätt strösocker, ägg, kakao, salt och vaniljpulver och blanda försiktigt. Tillsätt sedan mjölet och blanda till en jämn smet.
Klä en bakform (ca 20×30) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 35-40 minuter.
Till glasyren, smält Carlshamn Havssalt i en kastrull och låt svalna. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker, sikta gärna ner florsockret så att det inte bildas klumpar. Vispa till en jämn glasyr.
Bred glasyren på kakan och toppa med kokosflingor. Låt brownien svalna i minst 2 timmar eller över natten. Ställ gärna i kylen om du vill ha den lite mindre kladdig.