Baka saftiga frallor med kikärtor. Kikärtor innehåller nyttigheter som proteiner, mineraler och kostfiber. Våra goda kikärtsfrallor passar lika bra till frukosten som mellis. De är absolut godast direkt men går utmärkt att frysa in i påsar och ta fram när du blir hungrig.
Ingredienser: |
|
50 g |
Carlshamn Tre oljor
|
5 dl |
vatten
|
50 g |
jäst
|
400 g |
kikärtor
|
2 tsk |
salt
|
3 dl |
rågmjöl
|
8 dl |
vetemjöl
|
Kikärtsfrallor
Gör så här:
Smält Carlshamn Tre oljor i en kastrull.
Häll i 5 dl vatten och värm tills ljummet, ca 38 grader. Häll över i en bunke, smula ner jäst och rör tills jästen har lösts upp.
Skölj kikärtorna och mixa till en pure.
Tillsätt kikärtspurén, rågmjöl, vetemjöl och salt till bunken.
Knåda för hand eller i en köksassistent i ca 5 min.
Lägg degen på en bakduk och låt degen jäsa i ca 1 timme.
Lägg degen på en mjölad bakyta och skär i 16-20 bitar.
Forma bröden till önskad form och lägg på ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda frallorna i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Låt kikärtsfrallorna svalna innan du skär upp dem, och servera med Carlshamn Tre oljor och ditt favoritpålägg.