Sugen på något gott, men mindre sugen på att städa efter baket? Vad sägs om en knäckig blåbärspaj gjord med bara en form, en kastrull och en slev? Otroligt smidigt och går snabbt att svänga ihop. Värt att bjuda gästerna på, alla kommer vilja ha receptet.
Ingredienser: |
|
260 g |
blåbär
|
150 g |
Carlshamn Tre oljor
|
1,5 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
rörsocker
|
3 dl |
havregryn
|
0,5 dl |
grädde
|
0,5 dl |
ljus Sirap
|
0,5 tsk |
bakpulver
|
0,5 krm |
kardemumma
|
1 krm |
kanel
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
En nypa flingsalt
|
|
2 msk |
socker att strö över blåbären
|
1 msk |
potatismjöl
|
Tre oljor att smörja formen med
|
Knäckig blåbärspaj
8
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med Tre oljor och häll i blåbär. Strö strösocker över och pudra med potatismjöl.
Smält Tre oljor och socker i en kastrull. Ta bort från värmen och addera de andra ingredienserna. Rör om och häll sedan smeten över bären.
Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i 25 minuter. Låt pajen svalna i minst 2 timmar. Vi serverar den med vaniljglass och mynta.