Baka sega kokoskakor med krämig chokladkräm i mitten. I det här receptet har vi använt mycket choklad och det blir verkligen så gott tillsammans med kokosen. Baka och bjud på till fikat.
Ingredienser: |
|
75 g |
smält, Carlshamn margarin
|
2 |
ägg
|
2 dl |
socker
|
2 msk |
kakao
|
1 påse |
kokos (à 200 g)
|
Chokladkräm: |
|
100 g |
Carlshamn margarin
|
2 msk |
kakao
|
2 dl |
florsocker
|
2 tsk |
vaniljsocker
|
1 |
ägg
|
Kokoskakor med chokladkräm
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Smält margarinet till kokoskakorna, och ställ åt sidan för att svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Vispa ner kakao, och rör sedan ner kokos i smeten.
5. Häll i det smälta margarinet, och låt smeten stå och svälla i ca 10 min.
6. Klicka sedan ut teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna i mitten av ugnen, ta ut dem när kokoskakorna flutit ut lite och fortfarande ser lite kladdiga ut, i cirka 12 minuter.
7. Till chokladkrämen vispas margarinet med elvisp mjukt ihop med kakao, florsocker och vaniljsocker. Vispa ner ägget till sist.
8. Bred chokladkräm på hälften av kakorna.Tryck på den andra hälften av kakorna mot krämen så att du får dubbla kakor.