Här får du Carlshamns recept på kolabrownies Dessa brownies är ljuvliga och kommer bli populära på fikastunden. Bakas med mörk choklad och toppas med en kolasås och jordgubbar. Kolasåsen kokar du enkelt ihop på socker, sirap och växtbaserad grädde.
Ingredienser: |
|
3 |
ägg
|
150 g |
brun farin
|
100 g |
honung
|
200 g |
mörk choklad
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
280 g |
vetemjöl
|
60 g |
kakao
|
2 krm |
salt
|
2 tsk |
bakpulver
|
Kola: |
|
2 dl |
ljus Sirap
|
2 dl |
strösocker
|
2 dl |
växtbaserad ”grädde”
|
Till servering: |
|
500 g |
jordgubbar
|
Kolabrownie
Så här gör du:
Starta med att blanda ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt den koka ca 20 minuter tills temperaturen är 115 C. Sedan är det viktigt att du låter kolan svalna.
Värm ugnen till 250 C. Vispa äggen poröst tillsammans med brun farin och honung.
Smält margarin och choklad i mikron till 55 C. Blanda alla torra ingredienser (salt, vetemjöl, kakao, bakpulver).
Häll ner chokladblandningen i äggvispen. Blanda sedan ner dina torra ingredienser och blanda till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form om ca 15 X 20 cm. Häll i browniesmeten och ugnsbaka i 10 minuter. Kyl sedan ner brownien.
Toppa brownien med kolan och jordgubbarna före servering.