Klassiskt recept på köttbullar. Blanda färsen, rulla köttbullarna och stek dom i Carlshamn Tre oljor. Ha gärna i lite kryddpeppar i smeten när det är juletider. Köttbullar är en favorit på julbordet men fungerar alldeles utmärkt till vardagsmiddagen och lunchen.
Ingredienser: |
|
500 g |
nötkött
|
500 g |
fläskfärs
|
1 |
finhackad gullök
|
1 |
ägg
|
3 msk |
Ströbröd
|
2 msk |
grädde
|
1 msk |
kalvfond
|
1 msk |
soja
|
4 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Salt & peppar
|
Köttbullar
Gör såhär
Finhacka lök och stek i Carlshamn Tre oljor. Ta bort från plattan och låt svalna. Blanda ströbröd, grädde, ägg, soja, kalvfond, salt och peppar i en stor bunke och låt stå i några minuter. Blanda i nöt- och fläskfärsen och rulla till bollar, om det känns kladdigt kan du funkta händerna med lite vatten mellan rullningarna. Stek på medelvärme i Carlshamn Tre oljor tills de är genomstekta. Tips! Om du ska servera köttbullarna till julbordet, addera 2 tsk kryddpeppar i receptet.