Recept på krämig citron- och timjansill med färsk timjan, havrefraiche och rödlök. En god, krämig variant av sill som passar alla högtider året runt. Lägg in din "hemmagjorda" sill i en fin glasburk.
Recept: |
|
420 g |
inläggningssill (5-minuterssill)
|
2 dl |
havrefraiche
|
1 |
Rödlök
|
0,5 dl |
majonnäs
|
0,5 kruka |
färsk timjan
|
0,5 |
citron, finrivet skal av
|
Saften av 1 st citron
|
Krämig citron- och timjansill
6 bufféportioner
Gör så här:
Finhacka rödlök och timjan (undvik de grövsta stjälkarna på din timjan).
Häll av spadet från sillen och klappa den torr med hushållspapper innan du skär den i bitar.
Blanda alla ingredienserna till såsen, men vänta med löken om det inte ska ätas samma dag.
Vänd ner sillbitar och låt stå kallt 1 timme innan servering.
Har du väntat med löken kan du tillsätta den strax innan servering.