Recept på viltskavsgryta med svamp, lök och äpple. Servera grytan med pressad potatis, stekt svamp och toppa med färska örter när det är dags att äta. En perfekt höstmiddag!
Renskav |
|
5 dl |
växtbaserad ”grädde”
|
500 g |
viltskav
|
200 g |
svamp
|
2 |
rödlökar
|
2 |
äpplen
|
1 msk |
vetemjöl
|
2 tsk |
krossade enbär
|
Carlshamn Havssalt, Salt och Svartpeppar
|
|
Pressad potatis |
|
600 g |
mjölig potatis
|
50 g |
Carlshamn Havssalt
|
1/2 dl |
grovhackad bladpersilja
|
flingsalt
|
Krämig viltskav med svamp, lök och äpple samt pressad potatis
Gör så här
Koka först potatisen och häll av vattnet direkt när den är klar. Pressa potatisen med en potatismosare i en skål. Lägg margarinet i mitten av potatisen, strö över persilja och lite flingsalt.
Skala och skär champinjonerna i önskad storlek. Halvera och skiva löken. Kärna ur och skär äpplet i skivor. Hetta upp en stekpanna med margarinet till medelhög temperatur. Stek champinjonerna i några minuter tills de är fint bruna. Tillsätt lök och äpple och stek i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna med margarin på högsta temperatur. Stek renskavet i några minuter tills det är fint brynt, tillsätt sedan enbären och vetemjölet och rör om. Tillsätt ”grädden” och koka i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera den här läckra grytan med stek svamp, pressad potatis, färska örter som persilja – och njut!