I det här receptet har vi hettat till det lite med chili och på toppen av soppan serverar vi krispiga, rostade kikärtor. Det här blir en lite mer spännande potatis och purjolökssoppa än den gamla vanliga. Våga prova, det blir riktigt gott!
Ingredienser: |
|
600 g |
potatis
|
2 |
salladslök
|
1 |
purjolök
|
1 msk |
Carlshamn Havssalt
|
0,5 |
chili
|
1 msk |
Chilipulver
|
1 msk |
paprikapulver
|
1 frp |
kikärtor
|
0,5 kruka |
persilja
|
10 dl |
vatten
|
2 |
grönsaksbuljong
|
3 dl |
vispgrädde
|
Salt och peppar
|
Kryddig potatis och purjolökssoppa med rostade kikärtor
Gör såhär:
1. Skiva potatis, purjolök, chili och salladslök.
2. Stek i en stor gryta med en klick Carlshamn Havssalt och krydda med chilipulver.
3. Tillsätt vatten, buljong, salt och peppar och låt allting koka i cirka 15 minuter.
4. Mixa soppan slät med stavmixer.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Blanda kikärtor, paprikapulver, salt och peppar och häll ut det på en plåt med bakplåtspapper.
7. Rosta kikärtorna i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
8. Toppa soppan med de rostade kikärtorna och persilja.
Servera med ett gott bröd med Carlshamn Havssalt!